Ti, Ta, Thorium

Een nieuw sprookje of hoopvolle ontwikkeling? 

In de eerste 10 minuten van deze toch wel bijzondere meeting verwonder ik me over het schaakspel dat schuilgaat achter het onderwerp van deze avond: Thorium. Uit de korte introductie begrijp ik dat deze groep slimme mannen, een lobby is gestart voor een nieuwe vorm van kernenergie. Je leest het goed, kérnenergie, alleen dan zonder de nadelen. Kan dat? Schijnbaar. Volgens deze enthousiastelingen is Thorium hét nieuwe groen; groener dan windmolens, groener dan zonnepanelen. Gedurende de avond ontvouwt zich een nieuw, hoopvol geluid, dat lastig te vertellen is, gebukt gaat onder veel belangen, maar zéker mijn interesse wekt.

Lees meer

Footprint fetisj

Nou, ik heb er een hoor; ik ben al een tijdje nogál geïnteresseerd in het onderwerp 'ecologische impact' of 'footprint' en dan met name die van mezelf. Niet dat ik op gigantisch grote voet leef (sorry voor deze woordgrap) (maat 38), maar ik wil graag een wit voetje halen (sorry, sorry).

Lees meer

Speurtocht | Wat vooraf ging

Ik weet nog dat ik mega wind mee had, lekker! Op mijn fijne fietsie*, ergens midden in de natuur tussen Leeuwarden en Kopenhagen. Drie jaar geleden. Ik voelde die ultieme vrijheid en levenslust, terwijl ik met 40 km per uur langs een groot gouden graanveld vloog. Dat moment, daar startte ik een speurtocht.

Lees meer