Verrassing!

De bel gaat. Ik ben aan het koken en vraag me af waarom Luke niet even van de bank af komt. Toch maak ik mijn handen schoon en loop naar de deur. In de gang zie ik geen silhouet en als ik de deur open doe zie ik alleen… een gi-gan-tisch cadeau!

Voor de deur staat een fiets, van stuur tot pedalen ingepakt. Ik kijk nog een keer links en rechts, maar er is niemand te bekennen. Dan komt Luke de kamer uit met een big smile op zijn gezicht. Ik sta een beetje verdwaast bij de deur en kijk hem vragend aan. Dit heeft natuurlijk maar één iemand kunnen regelen: Luke (met z’n pa). Voor mijn verjaardag!

Tijdens het uitpakken voel ik me weer een jaar of acht. Ik ben mijn nieuwe tweedehandse fiets aan het uitpakken… en wát voor een. Er komt een mooie 26 inch Merida mountainbike onder het pakpapier vandaan, met hydraulische velgremmen, een glimmende nieuwe cassette, Ergon handvatten erop, mooie wielen en een goede voorvork erin, WOW! Mijn eerste eigen mountainbike! Wat cool!

Ik ben al maanden aan het twijfelen over een nieuwe. Een Santos 4.29 wil ik, want ik werk bij Santos en daar word je natuurlijk hebberig van. Ze zijn ook prachtig; 29 inch, in velg- of schijfremversie en je hebt er weinig onderhoud aan. Maar ja, ze zijn ook wat boven budget en wat voor kleur moet ik dan kiezen en wil ik hem dan nog wel vies maken? Kortom, ik twijfelde. Al maanden.

Luke vond het onzin. Ik moest niet zo zeuren om die 29 inch wielen, want 26 inch was jaren lang prima en die worden nu voor een appel en een ei afgedankt. Dus waarom sparen en twijfelen? Een marktplaatsje geeft, zeker de eerste tijd, net zoveel plezier.

Nou, hij heeft zijn zin. En ja, ik moet toegeven, dat 26-inchje fietst super. De volgende dag meteen een tochtje gereden. Ik kan eindelijk mijn wheelie (ok, niet bewust, maar hé) en de bochten gingen als vanzelf. Eén nadeel: ik kon de mannen niet bijhouden. Maar volgens Luke lag dat niet aan de fiets. Hmz…

Vandaag ben ik geen acht, maar 28 geworden. En nog steeds zo blij als een kind met mijn nieuwe aanwinst. Er is alleen nog één vraag open; wáár ga ik hem laten?

  • Aangemaakt op .

Copyright © 2020 - Riska Veldhoven.
Alle rechten voorbehouden.